Do góry

Przekąski Przepis na:

śledzie w pomidorach

śledzie w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 302

śledzie w pomidorach

Składniki

  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 2 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki oleju
  • 4 łyżki octu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego + 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 30 dkg cebuli
  • 3 ziarenka ziela ang.
  • 3 liście laurowe oraz pół łyżeczki ziaren gorczycy
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. śledzie umyć, pokroić na kawałki ok 3-4cm, zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin.

  2. Rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać cukier i chwilę smażyć. Wlać ocet, dodać liście laurowe, ziele ang., koncentrat pomidorowy oraz ketchup.
    Wymieszać wszystko, dusić kilka minut. Zdjąć z ognia i dodać ziarenka gorczycy. Wystudzić.

  3. Przygotować słoik, bądź pojemnik Kłaść kawałki filetów i przekładać sosem. Śledzie w pomidorach najlepiej smakują kiedy dobrze się zamarynują i przejdą smakiem ok 48 godzin. Przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 02 czerwca zw wszystkich słodyczy najbardziej lubimy śledzie,więc zabieram i kciuka zostawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń