Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2109 Ocena: 47153

Dodano:

Odsłon: 24447

:)

Składniki

  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 1/2 kg cebuli
  • Śmietana "swojska"
  • Ocet
  • Sól
  • Pieprz biały
  • Cukier
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w kostkę, posypać cukrem i szczyptą soli, skropić octem i wymieszać , po czym odstawić na kilka minut.
    Dodać smietanę ,pieprz (do smaku) i wymieszać. Śledzie wymieszać ze śmietaną i cebulą ,i wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń