Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno na Kaszubach to regionalna potrawa:) Ja nie jestem z Kaszub, ale u mnie w domu od zawsze się takie jadło:) Pychota.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 120
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Śledzie umyć i wymoczyć w mleku. Najlepiej godzinę. Filety skropić cytryną. Ale nie ma takiej potrzeby. Można sok z cytryny potem użyć po prostu do doprawienia śmietanki. Wedle uznania.
Cebulę kroimy w piórka, posypujemy odrobiną cukru w celu zmiękczenia cebuli. Odstawiamy. Obieramy jabłka ze skórki i kroimy w zapałki lub półksiężyce, ale bardzo cienko. Łączymy cebulę, jabłka i śmietanę. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy pokrojone filety śledziowe. Podajemy z ziemniakami w mundurkach:) Koniecznie:)