Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w śmietanie z gruszką

Śledzie w śmietanie z gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 463 Ocena: 9578

Dodano:

Odsłon: 16070

Śledzie w śmietanie z gruszką

Składniki

  • 5 filetów śledziowych a'la matjas
  • 1 gruszka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • liść laurowy
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Po tym czasie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze paski. Gruszkę myjemy i kroimy w mniejsze kawałki lub trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce i przekładamy do słoika. Wkładamy do lodówki. Śledzie są najsmaczniejsze przynajmniej 1 dzień od zrobienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń