Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie w sosie musztardowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Składniki
Śledzie moczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie, odcedzić. Osuszyć, pokroić na kawałki. Cebule obrać, posiekać w drobną kostkę.
Cebule wymieszać z musztardą, olejem, cukrem i natką, całość doprawić pieprzem, dodać liście laurowe, ziele angielskie (nie solić).
Śledzie układać warstwami w słoju, polewając każdą warstwę sosem, zamknąć. Najlepsze są po 2 dniach.
Można to zrobić szybciej: filety nasmaruj musztardą, włóż do słoika, przełóż krążkami cebuli, dopełnij olejem, odstaw na dwa dni.
ok. 15 minut plus moczenieŹródło: Twoje Imperium