Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie w wiosennym sosie.

Śledzie w  wiosennym sosie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12111

Dodano:

Odsłon: 6596

Bardzo smaczne Na podstawie przepisu z kuchni polskiej.

Składniki

  • filety sledziowe matjasy w oleju, 1 opakowanie
  • kwasna gęsta smietana, 1 szklanka
  • rzodkiewki, pęczek
  • szypiorek z cebulką, pęczek
  • natka pietruszku, kilka gałązek
  • sól,pieprz, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety sledzia pokroic w dzwonka i ulozyc na półmisku

  2. rzodkiewki zetrzeć na grugej tarce lub posiekać,szypiorek z cebulka pokroić

  3. śmietanę wymieszać z rzodkiewką i cebulką,posolić lekko,dodac pieprzu

  4. śledzie na pólmisku zalac sosem,brzegi półmiska obsypac szczypiorkiem,przybrać natką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agnieszkahre 29 kwietnia 2010 Kupiłam składniki, zaraz lecę do domu przygotować te śledziki, jutro podzielę się wrażeniami:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monik77 23 kwietnia 2010 Witam dziś zrobiłam śledzie z pani przepisu i marz powiedział ze takich pysznych śledzi to jeszcze nie jadł pozdrawiam..

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monik77 23 kwietnia 2010 Witam dziś robiłam śledzie z pani przepisów i maż zachwalał ze takich pysznych to jeszcze nie jadł pozdrawiam..

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń