Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w zalewie octowej.

Przepis dnia 2017-12-20
Śledzie w zalewie octowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 614

Dodano:

Odsłon: 20196

Filety śledziowe marynowane w zalewie octowej. Wyśmienite jako baza do różnego rodzaju sałatek śledziowych z dodatkiem majonezu czy śmietany.

Składniki

  • Filety śledziowe 400g
  • Woda 300ml
  • Ocet spirytusowy 100 ml
  • cukier 5 łyżek do herbaty
  • cebula 3 szt. średnie
  • Ziele angielskie 7 szt.
  • Listek laurowy 3 szt.
  • Pieprz w ziarnach kilka szt.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe należy wymoczyć w wodzie ok. 1 godzinę.

  2. Przygotowanie zalewy.
    Do garnka wlewamy wodę i ocet, wsypujemy cukier, cebulę i przyprawy.
    Garnek stawiamy na gazie i całość musimy zagotować.
    Zalewę należy wystudzić i zalać filety.
    Pojemnik z filetami szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki na minimum 1-2 dni.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń