Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie z cebulką, szczypiorkiem i sałatą"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 52
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plastry. Śledzie umyj, mocz w wodzie, później w mleku przez 30 minut. Pokrój w cząstki. Delikatnie wkładaj do słoika kawałki śledzia naprzemiennie z plastrami cebuli, zostawiając kilka plasterków do dekoracji. Całość zalej olejem, tak aby przykrył wszystkie .
Zakręć słoik, odstaw do lodówki na minimum godzinę. Na półmisku układaj liście sałaty, rozłóż cząstki śledzia, całość udekoruj cytryną, szczypiorkiem i surową cebulą.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień