Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie z jabłkiem i cebulką w jogurcie

Śledzie z jabłkiem i cebulką w jogurcie

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 1691

Dodano:

Odsłon: 480

Pyszny, bardzo prosty obiad. Zimne śledzie z cebulką i jabłkiem w sosie jogurtowym podane z gorącymi ziemniakami. Do tego ogórki małosolne i gotowe:)

Składniki

  • 4 solone płaty śledziowe
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • jogurt naturalny 25o ml
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta soli i pieprz do smaku
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe wymoczyć przez godzinę, odsączyć, pokroić w małe kawałki. Cebulę i jabłko pokroić w kostkę. Wszystko zalać jogurtem naturalnym, dodać 2 łyżki majonezu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Wstawić do lodówki, śledzie muszą być zimne.

  2. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i ogórkami małosolnymi. Palce lizać, polecam na szybki, letni obiad!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń