Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z morwą i orzechami

Śledzie z morwą i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9331

Dodano:

Odsłon: 2995

Śledzie z morwą i orzechami

Składniki

  • 4 solone filety śledziowe
  • 1 czerwona cebula
  • duża garść orzechów włoskich
  • duża garść suszonej morwy białej
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju rzepakowego extra virgin
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przelewamy na sicie wrzątkiem. Do śledzi dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki orzechy, morwę, a także cebulę. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i zalewamy olejem. Wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 23 grudnia 2018 Bardzo smaczna i ciekawa propozycja na sledzie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń