Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z musztardą francuską i suszonymi pomidorami

Śledzie z musztardą francuską i suszonymi pomidorami

Autor: KreatywnaKasia

Przepisów i artykułów: 180 Ocena: 3196

Dodano: 15.11.2017

Odsłon: 11789

Przepyszne,lekko pikantne,wyjątkowe -idealnie sprawdzą się na każdej imprezie,Wigilii ,na sylwestra czy po prostu ka zakąskę lub kolację-szybkie do zrobienia bardzo dobre-polecam gorąco bo Andrzejki tuż tuż.. a i Wigilia za pasem.....

Składniki

  • 8 płatów śledziowych
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • i suszone pomidory wraz z oliwą (nie cały słoiczek ok 200g)
  • 1 papryczka chill
  • 1 cebula
  • ok 2-3 łyżki octu balsamicznego
  • świeżo zmielony pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy w wodzie ok 2 godzin,
    osuszamy papierowym ręcznikiem,kroimy na kawałki,wrzucamy do miski.
    Do śledzi dodajemy cebulę posiekaną w piórka(przed dodaniem lekko zgniatam cebulę ręką ,żeby była bardziej miękka),musztardę,pomidory pokrojone w paseczki razem z oliwą ,chilli pokrojone w cieniutkie plasterki(bez nasion),ocet,świeżo mielony pieprz.Wszystko dobrze mieszamy i przekładamy do słoika.Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc,żeby się przegryzły wszystkie smaki.
    Gotowe,tylko wcinać!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 19 listopada Przepyszny sledzik!!! Robie na rozne sposoby, ale takiego jeszcze nie jadlam. Dzieki za przepis i pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 15 listopada Takiego sledzia bym pochlonela !!! Prima!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 listopada Sledziki dobre pod każdą postacią ;)
Pycha :) ... ja bym dodał dwie papryczki i wtedy jest git xD

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń