Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie uwielbiam:) Solone, marynowane, wędzone, smażone:) Może to niezbyt elegancka rybka hihi ale jest wporzo:D
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Składniki
Zrobienie tej potrawy jest proste. Najpierw moczymy płaty śledziowe w mleku, najlepiej 1-2 godziny. Potem wyjmujemy, płuczemy jeszcze raz i kroimy w kawałki (wielkość wg uznania).
Ogórki kroimy w plastry lub w kostkę, cebulę tak samo. Układamy w naczyniu warstwami - każdą warstwę pieprząc i posypując majerankiem. Warstwa śledzi, warstwa warzyw i tak na zmianę. Na koniec zalewamy olejem. Najlepiej smakują następnego dnia:)