Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z rodzynkami

Śledzie z rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1545

Dodano:

Odsłon: 5164

Połączenie nieco ekscentryczne ale skoro ja je lubię to amatorzy śledzi polubią na pewno:-))

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymoczone wcześniej śledzie kroimy na kawałki.
    Na oleju należy podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i namoczone wcześniej rodzynki następnie dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.Chwilkę przesmażyć
    Układamy warstwę śledzi, oprószamy delikatnie pieprzem i wykładamy część rodzynek w przecierze. Znowu warstwa śledzi,pieprz i rodzynki.
    Ja nakładam jeszcze ciepłe i wtedy śledziki kruszeją szybciej. Możecie to też ostudzić tyle że wtedy muszą poleżeć chociaż dzień w lodówce. Można też lekko skropić octem śledzie i dopiero położyć warstwę z rodzynkami.To wszystko kwestia naszego smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń