Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie z rodzynkami

Śledzie z rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10028

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Śledzie z rodzynkami"

Składniki

  • 500 g płatów śledziowych
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 5 łyżek miodu
  • 2 cebule
  • sól i pieprz
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 garści rodzynek
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety zalewam zimną wodą i moczę kilka godzin, parę razy zmieniając wodę. Wyjmuję, osuszam, kroję w kostkę.

  2. Obrane cebule kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam cebulę, podsmażam. Do cebuli dodaję ziele angielskie, liście laurowe, koncentrat pomidorowy, miód, rodzynki i sok z cytryny. Chwilę podgrzewam, doprawiam do smaku solą i pieprzem.

  3. Sos studzę, a następnie mieszam ze śledziami. Odstawiam do lodówki.

  4. Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 3 zł

  5. Justyna Cukier, Drzewica

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń