Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie z rodzynkami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9244
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9244
Składniki
Filety zalewam zimną wodą i moczę kilka godzin, parę razy zmieniając wodę. Wyjmuję, osuszam, kroję w kostkę.
Obrane cebule kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam cebulę, podsmażam. Do cebuli dodaję ziele angielskie, liście laurowe, koncentrat pomidorowy, miód, rodzynki i sok z cytryny. Chwilę podgrzewam, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sos studzę, a następnie mieszam ze śledziami. Odstawiam do lodówki.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 3 zł
<strong>Justyna Cukier, Drzewica</strong>Źródło: Rewia