Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z trawą cytrynową i pieprzem

Śledzie z trawą cytrynową i pieprzem

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 4257

Śledzie z trawą cytrynową i pieprzem

Składniki

  • 500 g śledzi marynowanych,
  • 4 trawy cytrynowe,
  • pieprz cytrynowy,
  • 1 cebula,
  • olej,
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ze śledzi pozbywamy się skóry, kroimy w mniejsze kawałeczki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Trawy cytrynowe przecinamy wzdłuż i tniemy na małe kawałeczki.

    Do słoika wykładamy na przemian śledzie, posypujemy pieprzem cytrynowym, cebulą i trawą cytrynową, polewamy olejem.

    Słoik zamykamy i odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń