Do góry

Desery Przepis na:

Śledzie z żurawiną i miodem

Śledzie z żurawiną i miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 23

Przepis wart wypróbowania: "Śledzie z żurawiną i miodem"

Składniki

  • 4 płaty śledziowe w oliwie
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 3 gałązki koperku
  • 1/2 cy tryny
  • grubo mielony pieprz
  • 1/3 szkl. oleju
  • łyżeczka miodu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miód rozpuść w 1/3 szkl. ciepłej wody, dodaj żurawinę. Odkrój 3 plasterki cytryny, z reszty wyciśnij sok. Wlej go do miodu. Plasterki potnij na ćwiartki.

  2. Jabłka pokrój w kostkę, śledzie na kawałki, a cebulę w talarki. Koperek posiekaj. Wszystko zmieszaj z kawałkami cytryny. Dodaj odcedzoną żurawinę. Zalej olejem z pieprzem. Odstaw na całą noc.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń