Do góry

Przekąski Przepis na:

śledzie ze śmietaną i jabłkami

Przepis dnia 2013-02-01
śledzie ze śmietaną i jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12068

Dodano:

Odsłon: 7825

Bardzo lubię śledzie a tak przygotowane smakują wyjatkowo

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ,śledzie namoczyć na 20 minut ,odsączyć z wody,pokroić w dzwonka

  2. cebule pokroić w cienkie piórka a jabłka w cieniutkie plasterki

  3. do śmietany włożyc cebulę i jabłka,dodać sok z cytryny,doprawić pieprzem,solą i cukrem

  4. część sosu wyłożyć na półmisek,na nim ułozyć śledzie i na śledzie wyłożyć resztę sosu i posypać zieleniną

  5. tak przygotowane sledzie najlepiej smakują po 2-3 godzinach

  6. doskonale smakują z ciemnym chlebem lub z pieczonymi ziemniakami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 30 stycznia 2013 Jak w śmietanie to tylko takie uwielbiam.Pięknie podane .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 30 stycznia 2013 Ten widok potrawy jest tak kuszący, że koniecznie muszę spróbować jak smakuje. Za pomysł i wygląd 5.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 30 stycznia 2013 uwielbiam wszelkiego rodzaju śledzie, a te po prostu są rewelacyjne :)))5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń