Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzik na biało"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5078
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 241
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5078
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 241
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku przynajmniej przez trzy godziny. Odsączyć i pokroić w paski szerokości ok. półtora cm. Wrzucić do miski. Dodać śmietanę lub jogurt, majonez oraz pokrojony czosnek i cebulę.
Przyprawić pieprzem i dodać posiekaną natkę pietruszki. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu z lodówki wszystko jeszcze raz wymieszać i ewentualnie dosolić do smaku.Źródło: Świat Seriali