Do góry

Przekąski Przepis na:

śledzik po japońsku

śledzik po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3333

Dodano:

Odsłon: 21253

pyszna przekąska, pyszna zakąska:))

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie dobrze wymoczyć w wodzie aby nie były za słone. Pod koniec maczenia dodać odrobinę octu.

  2. ogórki i cebulkę pokroić w drobną kostke.

  3. Majinez połączyć z jogurtem naturalnym w proporcjach 1:1

  4. do sosu majonezowo jogurtowego dodajemy odsączony groszek, cebulkę i ogórki.

  5. śledziki układamy na talerzu, na sledziech układamy jajka na twardo (przekrojone na ćwiartki) a wszystko polewamy sosem z groszkiem, ogórkiem i cebulką. Na koniec posypujemy wszystko pieprzem i słodką papryką.

  6. SMACZNEGO!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 06 grudnia 2011 mnie natomiast zachwyciły BARDZO , było pysznie :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pierozki2 03 marca 2011 Robiłam, ale śledziki mimo, że nie były złe nie zachwyciły mnie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń