Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik pod kołderką

Śledzik pod kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3521

Dodano:

Odsłon: 9025

pyszny śledzik pod kołderką smaków. Przepis zaczerpnięty z "Palce lizać" , nieco zmodyfikowany.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe zalać wodą i moczyć koło 3 godzin. Następnie odsączyć z wody, zalać mlekiem i moczyć jeszcze pół godziny.

  2. Odsączone filety pokroić w cienkie paseczki i skropić lekko octem.

  3. cebulę drobno posiekać, ziemniaki pokroić w kosteczkę, burakii zetrzeć na grubej tarce, ogórki pokroić w kosteczke , jajka pokroić w kosteczke.

  4. majonez połączyć z jogurtem w proporcji 2:1

  5. w przezroczystym naczyniu układać nastepująco składniki:śledzie, cebulka, ogórki, majonezz jogurtem, pieprz, śledzie ziemniaki, buraki , majonez z jogurtem, pieprz, starte jajka, ogórki.

  6. Gotową sałatkę odstawić do lodówki najlepiej na cała noc by wszystkie smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

viktoria 15 czerwca 2012 ja daje ugotowaną marchew zamiast ziemniakow,ale faktycznie sledzie w tym zestawieniu sa pyszne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń