Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzik pod pierzynką"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 823
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 437
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 823
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 437
Składniki
Śledzie pokrój w kostkę. Buraczki zetrzyj na tarce i odciśnij sok (zachowaj go). Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny, przypraw.
Śmietankę ubij na pół- sztywno ze szczyptą soli. Wymieszaj z majonezem i sokiem z buraczków. Formę wyłóż folią. Posmaruj tłuszczem, posyp szczypiorkiem. Posmaruj sosem, posyp jabłkami, ponownie posmaruj majonezem. Układaj warstwami pokrojone śledzie i buraczki. Sałatkę wstaw do lodówki, a następnie wyjmij z formy i zdejmij folię.
Czas przygotowania: 30 minut 310 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień