Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik w śmietanie

Śledzik w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4221

Dodano:

Odsłon: 15604

wiosenny śledzik o każdej porze roku...

Składniki

  • śledz ala matias 0,5 kg
  • cebula 2 szt
  • ogórek kiszony 2 szt
  • jabłko duże 1 szt
  • śmietana 18% 400g
  • szczypiorek
  • cytryna
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie opłukać i skropić sokiem z cytryny.Powinny być lekko słonawe.Jeżeli trzeba (tzn.są zbyt słone) namoczyć wcześniej we wodzie.Ogórki kiszone i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.Cebule pokroić w paski i sparzyć wrzątkiem kilka minut.Wymieszać wszystko ze śmietaną i dodać pokrojone śledzie.Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nowalijka 24 listopada 2011 no pyszne sa taskie śledziki, bardzo ładnie podane

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 23 listopada 2011 U nas zajadamysię takim śledzikiem. Bardzo ładnie podany.5

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń