Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledziowa kopuła"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Śledzie osącz z zalewy, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj. Cebulę, osączone z zalewy buraczki i pieczarki pokrój w kostkę.
Miseczkę posmaruj oliwą lub wyłóż folią, na spodzie ułóż buraczki, połowę cebuli i śledzie, osól i dopraw pieprzem, posmaruj majonezem, potem dodaj pieczarki i resztę cebuli, posmaruj znów majonezem.
Miseczkę przykryj talerzem, całość odwróć i zdejmij miskę. Udekoruj kleksem majonezu, pieczarkami i natką. Schłodź w lodówce.Źródło: Dobry Tydzień