Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledziowo-ziemniaczana sałatka z dodatkiem papryki i ogórka małosolnego.

Śledziowo-ziemniaczana sałatka z dodatkiem papryki i ogórka małosolnego.

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14136

Dodano:

Odsłon: 431

Sałatki można robić różne,z różnymi dodatkami,jednak ta sałatka jest wyjątkowo smaczna.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • matijas 5 płatów
  • 10szt malutkich młodych ziemniaków
  • śmietana 18 % 300g
  • 1 żółta podłużna papryka
  • 3 ogórki małe małosolne
  • 2 małe cebulki czerwone
  • pieprz i sól do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć przez 2-3 godz.w zimnej wodzie .
    Ziemniaki ugotować i wystudzić.

    Ugotowane i wystudzone ziemniaki pokroić w kostkę.
    Śledzie wymoczone pokroić w kostkę,jak również cebulkę,ogórki i paprykę.

    Wszystko dać do miski.

    Dodać śmietanę,pieprz a sól minimalnie ponieważ śledzie oddadzą jeszcze swoją słoność.
    Wszystko wymieszać i dać do lodówki by smaki przeszły sobą.
    Posypać zieleniną jaką lubimy.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń