Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki na przekąskę

Ślimaczki na przekąskę

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 439

Dodano:

Odsłon: 818

Dziś propozycja przekąski na ciepło z ciastem francuskim.

Składniki

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 15 czarnych oliwek
  • 150 g sera dojrzewającego z ziołami prowansalskimi
  • 1 jajko
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • 1,5 cienkiej parówki podwędzanej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwinąć.
    Na jednym z brzegów ( węższy ) ułożyć parówki.
    Potem rozłożyć pokrojony w plastry ser, na ser rozrzucić pokrojone pomidorki ( u mnie czerwone i pomarańczowe ) i oliwki.
    Zwinąć w roladę i kroić plastry o szerokości około 1 cm.
    Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Każdy ślimaczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem.
    Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
    Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń