Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimaczki pieczarkowe"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Pieczarki i cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko podsmażyć na maśle, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości, wystudzić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
Ciasto rozmrozić, rozwinąć, obsypać serem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć jak roladę. Końce zwilżyć zimną wodą, aby dokładnie się skleiły. Roladę pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm. Krążki rozłożyć luźno na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210oC na ok. 15 min. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium