Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki w kremie"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj na puszystą masę razem z 1 opakowaniem cukru waniliowego. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodawaj stopniowo 8 dag cukru.
Obie masy jajeczne połącz, dodaj przesianą mąkę, wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. Potem zdejmij z blachy, odstaw do ostygnięcia. Usuń papier.
Masło ubij na pianę razem z pokruszoną i rozpuszczoną ciepłą czekoladą. Biszkopt ułóż na kolejnym kawałku papieru. Rozsmaruj ciepły krem czekoladowy. Zwiń roladę razem z papierem. Odstaw na kilkadziesiąt minut do lodówki.
Mielony twaróg utrzyj z resztą cukru i cukru waniliowego oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Kremówkę ubij na sztywno. Delikatnie wmieszaj do masy serowej.
Kiedy rolada stężeje, wyjmij ją, rozwiń i usuń papier. Pokrój ciasto w plastry o grubości ok. 1 cm. Poukładaj je wokół ścianek szklanych pucharków lub kubeczków. Środek wypełnij kremem twarogowym.
Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój w plasterki. Rozłóż fantazyjnie na wierzchu każdego deseru. Na koniec udekoruj każdą porcję kulką lodów waniliowych. Posyp startą czekoladą.
Czas ok. 80 min; porcja – 580 kcal, cena 2,70 zł.
Gdy ciasto biszkoptowe przylepiło się do papieru, na którym było pieczone, owiń je wilgotną ściereczką i odstaw na kilkanaście minut. Po tym czasie papier usuniesz z łatwością. Blachę, do której przywarło ciasto, możesz natomiast wstawić na kilkanaście minut do lodówki.Źródło: Świat kobiety