Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 481

Dodano:

Odsłon: 17439

Witajcie. Dzisiaj zrobiłam ślimaczki z ciasta francuskiego. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Przekąska idealna na imprezę rodzinną jak i ze znajomymi lub po prostu dla siebie tak o.

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • szynka w plasterkach
  • 1/2 czerwonej papryki
  • kukurydza
  • szczypiorek
  • ser żółty
  • jajko do posmarowania ślimaczków
  • sos pomidorowy
  • zioła ( oregano, bazylia)
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinęłam, do miseczki dałam sos pomidorowy i zioła, wymieszałam. Posmarowałam całą powierzchnię ciasta, na sos ułożyłam szynkę w plasterkach, dałam pokrojona w kostkę paprykę, troszkę kukurydzy, pokrojony szczypiorek i wszystko posypałam żółtym serem. Zwijałam od dłuższego boku w roladę.

  2. Kroiłam ok. 2 centymetrowe ślimaczki. Układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarowałam roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach około 20 - 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń