Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki z ciasta francuskiego"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 1050
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 1050
Składniki
W rondelku rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj czosnek i razem podsmaż. Następnie wrzuć posiekane pomidory, dodaj sól i pieprz do smaku, wsyp bazylię. Wszystko razem smaż na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, przez 40 minut, aż masa zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.
Stolnicę oprósz mąką i rozwałkuj ciasto w kształt prostokąta. Posmaruj je wystudzoną mieszanką pomidorową i rozłóż paski mięsa rzędami w odległości około 4 cm od brzegów. Ciasto ostrożnie zwiń w roladę, przełóż na deskę i na 30 minut włóż do zamrażarki. Roladę posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp ziarenkami sezamu. Następnie pokrój w 2-centymetrowe plasterki. Powstałe ślimaczki ułóż na blasze.
Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180° C około 30 minut. Danie podawaj udekorowane rukolą i pokrojonymi pomidorkami.Źródło: Na żywo