Do góry

Desery Przepis na:

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor: pytys

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 956

Dodano: 09.02.2012

Odsłon: 8434

Szybkie,proste i pyszne

Składniki

  • płat ciasta francuskiego, 1
  • Nutella(może być dżem,miód lub masa makowa), do posmarowania
  • woda lub roztrzepane białko, do posmarowania wierzchu
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płat ciasta posmaruj nutellą.

  2. Zwinąć wzdłuż węższego brzegu w niezbyt ciasny rulon.

  3. Wierzch posmaruj białkiem lub wodą(ja nie smarowałam).

  4. Pokrój ''''roladę'''' w poprzek,by uzyskać ''''ślimaczki''''.

  5. Poukładac na pergaminie i piec w piekarniku, aż sie zezłocą i wyrosną. Temperatura zależy od pieca.Ja piekłam 20-30 min na 170`C(wcześniej rozgrzałam piekarnik).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Majeczka1988 09 lutego 2012 ale szybki przepis! a jaki smaczny, daję 5 :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń