Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimaczki z farszem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 112
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 280
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 112
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5100
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32712
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 280
Składniki
Cukinię umyj, pokrój w plastry, usmaż z czosnkiem na maśle. Ser zetrzyj na tarce. Na połowie tortilli ułóż salami, posyp serem, zwiń w rulony. Na pozostałych układaj salami i cukinie, zwiń. Pokrój.
Na patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj posiekaną paprykę, smaż 5 minut, wlej pomidory, dodaj przyprawy, przykryj i duś kwadrans. Ślimaczki układaj w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem, posyp pozostałym serem i zapiekaj 15 minut w 180°C. Podawaj gorące.
CZAS: około 1 godzinyŹródło: Dobry Tydzień