Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z grzybami.

Ślimaczki z grzybami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 289

Dodano:

Odsłon: 11124

Pycha!

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zpodanych składników robimy ciasto.Na oleju smażymy cienkie naleśniki.

  2. Grzyby moczymy,a następnie gotujemy.Osączamy.Jajka gotujemy na twardo,obieramy i siekamy wraz z grzybami.

  3. Cebulę obieramy,drobno siekamy i podsmażamy na oleju.Dodajemy grzyby i jajka.Doprawiamy solą i pieprzem.Chwilę podsmażamy.

  4. Naleśniki smarujemy farszem i ciasno rolujemy.Kroimy w 4-cm plastry.Wkładamy pionowo donatłuszczonego naczynia żaroodpornego.Posypujemy serem i natką.Skrapiamy olejem i zapiekamy w 180 stopniach,aż się zarumienią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia90 25 stycznia 2013 Ciekawy przepis. Na pewno kiedyś wypróbuję. Ale stwierdzam,że tytuł dania nie jest zachęcający ze względu na to że miałam przyjemność powąchać ślimaczki w zalewie i to było coś okropnego. Serdecznie pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 08 stycznia 2012 Super przepis na wykwintną przystawkę - muszę to zrobić i na pewno zabłysnę w gronie rodzinnym i z góry przyznaję że nie powiem ,że to nie mój pomysł - czasem trzeba pokłamać - pozdrawiam serdecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 28 lutego 2011 Najpierw nie otwieralam tego przepisu,bo myslalam,ze chodzi o prawdziwe slimaki,a ich nie lubie i nie jestem nimi zainteresowana,ale wkoncu jak sie przypatrzylam to ujrzalam nalesniki i postanowilam zerknac(zmienilabym jednak nazwe,bo sugeruje inne danie).
Przepis swietny,danie pozywne i apetycznie wyglada!Daje do ulubionych i zostawiam 5!!!BRAWO!!!Gratuluje!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Meg_KR 28 lutego 2011 Fajny przepis, chociaż nazwa może odstraszać - bo prawdziwe ślimaki nie wiem czy bym chciała degustować :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń