Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki z wiśniami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj do prostokąta o wymiarach 40 na 30 cm. Wiśnie wypłucz i usuń z nich pestki.
Ubij całe jajko i częścią posmaruj ciasto. Posyp cynamonowym cukrem.
Na arkusz ciasta wyłóż wiśnie i całość zroluj. Zrolowane ciasto pokrój ostrym nożem na ok. 2 cm plastry. Połóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj z wierzchu pozostałym jajkiem. Posyp cukrem waniliowym. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut.
Czas przygotowania: 45 minut 126 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień