Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ślimaczki ze śliwkami"
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 360
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 91
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 155
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 360
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 91
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 155
Składniki
Wymieszaj twaróg z cukrem i jajkiem.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Pod koniec dodaj olej, ugnieć nieklejące się ciasto i odłóż je na 10 minut w temperaturze pokojowej.
Powidła śliwkowe wymieszaj z cynamonem i z rumem.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm i posmaruj go powidłami.
Zwiń w roladę i pokrój na plastry o grubości 1 cm.
Rozłóż ślimaczki na blasze wyłożonej papierem i posmaruj rozbełtanym białkiem.
Oczyść śliwki, pokrój je i wyjmij pestki.
Do środka każdego ślimaczka wciśnij dwa kawałki śliwki.
10. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez około 25 minut.
11. Kiedy się upieką, poczekaj, aż ostygną na papierze, a następnie ostrożnie je poodrywaj.
Czas: ok. 50 minut. Poziom: średni. Sztuki: 20. 120 kcal/sztukaŹródło: Tele Tydzień