Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciemne ciasto biszkoptowe z kremem budyniowym z dodatkiem suszonych śliwek smakuje jak popularne słodycze
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
5 białek ubić na sztywna pianę - dodać cukier (3/4 szk) i po jednym żółtku. ubijać dodawać mąkę tortową (4 łyżki) i ziemniaczaną (1,5 łyżki), kakao i proszek do pieczenia. wszystko delikatnie wymieszać. piec ok 30 min w temperaturze 180 C.
Mleko, cukier (3/4 szklanki) gotować na wolnym ogniu. Dodać rozmieszany w małej ilości mleka budyń oraz mąkę (2 łyżki). wymieszać i wszystko gotować na wolnym ogniu. Ostudzić i zmiksować z tłuszczem. Na koniec dodać całe jajko i chwile miksować.
suszone śliwki zalać wrzątkiem na 10 min. odcedzić i pokroić na drobne kawałki.
krem wyłożyć na biszkopt. na kremie ułożyć kawałki śliwek.
Czekolady rozpuścić na wolnym ogniu lub w kąpieli wodnej z 125 g margaryny, przestudzić i lekko gęstą wylać na śliwki.