Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 40
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 244
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 40
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 244
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Składniki
Śliwki zalać czerwonym winem i moczyć ok. 30 min. Żółtko utrzeć z cukrem ,wymieszać z białym winem ,mąką i oliwą. Białko ubić i delikatnie połączyć z ciastem. Odstawić na 30 min. Śliwki osączyć a w miejsce pestek włożyć po jednym obranym migdale. Obtoczyć w mące ,zanurzyć w cieście i smażyć na głębokim oleju. Wyjąć i osuszyć z nadmiaru tłuszczu układając na ręcznik papierowy. Posypać cukrem wymieszanym z cynamonem.