Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwki w boczku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Śliwki suszone (mogą być także wędzone) namocz przez godzinę w letniej wodzie, by się rozwinęły.
Na każdym plastrze wędzonego boczku połóż po jednej śliwce i małym kawałku sera pleśniowego. Zwiń w rulony i umieść na blaszce.
Piecz potrawę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Czas: 30 min. 1 porcja = 130 kcal.Źródło: Kurier TV