Do góry

Desery Przepis na:

Śliwki z kruszonką

Śliwki z kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1138

Dodano:

Odsłon: 9086

Coś słodkiego i kruchego, a o wiele mniej kalorii

Przygotowanie

  1. Śliwki przeciąć na pół i wyjąć pestki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skórką do dołu. Polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, na 10 min

  2. W tym czasie, posiekać migdały i zmieszać z płatkami owsianymi,mąką cukrem, cynamonem i masłem. Powstanie kruszonka.

  3. Śliwki posypać kruszonką i zapiec przez 15 minut, aż się zarumieni.

  4. Deser można podawać również z lodami waniliowymi. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamelia0559 23 września 2010 Witam.Zrobiłam ten cudowny deser.Jako, że miałam więcej śliwek, zrobiłam podwójną kruszonkę.W końcu ciasta nie ma.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 20 września 2010 Robię coś podobnego z jabłkami. Wspaniały, szybki do wykonania deser, zwłaszcza na jesienne dni :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń