Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowa tarta"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1336
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 234
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1336
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 234
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Składniki
Na stolnicy wymieszać mąkę, posiekane masło, cukier i sól. Dodać żółtko, 3 łyżki wody i zagnieść. Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię i wstawić na 20 minut do lodówki
Śliwki umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół i starannie usunąć pestki.
Formę do pieczenia o średnicy 28-30 cm wysmarować masłem i wylepić ciastem, ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach. Ułożyć owoce, posypać cynamonem i cukrem.
Piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 210°C. Pozostawić do ostygnięcia w piecu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
ok. 55 minut
Zamiast oprószania cukrem wierzch ciasta można posypać płatkami migdałów i skropić płynnym miodem.Źródło: Twoje Imperium