Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
skoro śliwek mamy w bród ... oto jedna z propozycji ich wykorzystania, pyszna ... :-) Podane proporcje są na dużą blachę, dla łasuchów :-)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Składniki
Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki
Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Powoli dodawać mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać ją do ciasta i dokładnie wymieszać łyżką.
Na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą wyłożyć połowę ciasta. Na to poukładać połówki śliwek skórką na dół, dosyć gęsto. Między śliwki wkładać kostki czekolady. Owoce zalać gorącym budyniem (ugotowanym w 1l mleka). Na wierzch rozsmarować drugą połowę ciasta.
Piec w temp. 180 stopni ok. 45 min. Po ostudzeniu polać ulubioną polewą.
Smacznego :-)