Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodka niespodzianka ze śliwkami"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36200
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 379
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36200
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 379
Składniki
Ciasto: mąkę, cukier i sól wymieszaj w dużej misce. Masło zetrzyj i wraz z żółtkami dodaj do mąki. Posiekaj nożem, zagnieć gładkie ciasto, uformuj kulę. Owiń folią, wstaw do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj na placek, wyłóż formę. Ponakłuwaj widelcem, piecz przez 10 minut w 180oC.
Nadzienie: 1/3 mleka odlej, wsyp budyń, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj, wlej rozrobiony budyń. Gotuj, mieszając, aż zrobi się gęsty. Gdy ostygnie, wymieszaj go z żółtkiem. Podpieczone ciasto posyp bułką, nałóż budyń. Śliwki umyj, wypestkuj, podziel na połówki. Rozłóż je na cieście i posyp cukrem wymieszanym z cynamonem. Piecz 20 minut w 180oC. Otwórz piekarnik i posyp ciasto płatkami migdałowymi. Piecz, aż się zrumienią.Źródło: Naj