Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 78
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 78
Składniki
Ciasto: zagniatam je z podanych składników (mąki pszennej, prozku do pieczenia, cukru pudru, 1 i 1/2 kostki margaryny, żółtek). Rozwałkowuję na 2 placki. Nakłuwam widelcem. Smaruję dżemem, posypuję orzechami i rodzynkami, nakładam na to bezę (białka ubite z cukrem).
Piekę oba placki 30 minut w 180 st C. Studzę. Robię krem: Na mleku z cukrem gotuję budyń. Studzę. Ucieram margarynę, dodaję budyń, Nutellę i kakao.
Przekładam placki kremem, polewam rozpuszczoną czekoladą.