Do góry

Desery Przepis na:

Słodki przekładaniec

Słodki przekładaniec

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Słodki przekładaniec"

Składniki

  • 500 g sera mascarpone
  • 4 żółtka
  • 400 g czekolady ciemnej
  • 100 g cukru
  • świeża mięta
  • świeże truskawki do przełożenia i dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę połam i stop (np. w kąpieli wodnej – zajmie to ok. 5-6 min). Wylej i rozsmaruj na folii aluminiowej (grubej), ew. na papierze do pieczenia (na śliskiej stronie). Gdy zastyga, żółtka zmiksuj z cukrem i mascarpone.

  2. Zastygniętą czekoladę pokrój (lub połam) na kawałki (nie muszą być równe), przełóż kremem i truskawkami. Udekoruj owocami i miętą (możesz posypać też cukrem pudrem) i od razu podaj.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń