Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i oryginalne ciasteczka do popołudniowej kawy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 113
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 27
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 113
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 27
Składniki
Każdy z trzech płatów ciasta potnij na osiem kwadratów. Posmaruj je roztopionym masłem i złóż razem po dwie sztuki.
W blasze do pieczenia muffinów wysmaruj masłem dwanaście otworów i wyłóż je podwójnymi kwadracikami z ciasta. Delikatnie podwiń ich wystające końce.
Piekarnik podgrzej do temperatury 200 C. W misce utrzyj na puszystą masę jajka z cukrem, solą i cukrem waniliowym. Dodaj twaróg, likier oraz mąkę, a potem dokładnie wymieszaj.
Do każdego wgłębienia z ciastem włóż dwie łyżki masy twarożkowej. Owoce umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Wymieszaj jasne i ciemne winogrona i rozłóż je na masie twarożkowej. Ciastka piecz na złoto przez około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika natychmiast wyjmij z foremek i ostudź. Później oprósz ciastka cukrem pudrem i od razu podawaj.