Do góry

Desery Przepis na:

Słodkie miseczki z winogronami.

Słodkie miseczki z winogronami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 4171

Pyszne i oryginalne ciasteczka do popołudniowej kawy.

Składniki

  • 3 płaty ciasta francuskiego, ( po 10dag)
  • masło, 10 dag
  • jajka, 3 szt.
  • cukier, 75 g
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • chudy twaróg, 20 dag
  • łyżka ajerkoniaku
  • mąka, 75g
  • jasne i ciemne winogrona, po 10 dag
  • cukier puder do opruszenia
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Każdy z trzech płatów ciasta potnij na osiem kwadratów. Posmaruj je roztopionym masłem i złóż razem po dwie sztuki.

  2. W blasze do pieczenia muffinów wysmaruj masłem dwanaście otworów i wyłóż je podwójnymi kwadracikami z ciasta. Delikatnie podwiń ich wystające końce.

  3. Piekarnik podgrzej do temperatury 200 C. W misce utrzyj na puszystą masę jajka z cukrem, solą i cukrem waniliowym. Dodaj twaróg, likier oraz mąkę, a potem dokładnie wymieszaj.

  4. Do każdego wgłębienia z ciastem włóż dwie łyżki masy twarożkowej. Owoce umyj i osusz papierowym ręcznikiem.

  5. Wymieszaj jasne i ciemne winogrona i rozłóż je na masie twarożkowej. Ciastka piecz na złoto przez około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika natychmiast wyjmij z foremek i ostudź. Później oprósz ciastka cukrem pudrem i od razu podawaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tota 28 października 2010 bardzo smacznie to wyglada i do tego prosty przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń