Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
slicznie wygladaja. wymagaja wprawy przy wykonaniu, ja robilam je 1 raz, daleko im do idealu, ale nastepne na pewno beda ladniejsze ;))
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
make wymieszac z cukrami i proszkiem do pieczenia, dodac jajko i margaryne, wyrobic ciasto. jesli bedzie zbyt wilgotne, dosypac maki.
podzielic ciasto na 2 czesci: do jednej dodac mleko i kakao, dokladnie wyrobic, aby nie bylo bialych smug na ciescie.
wstawic oba ciasta do lodowki na 30 min. po tym czasie wyjac je, natluscic blache i zaczac zabawe :) formowac kulki, najlepiej zaczac od brzuszka, potem glowa, uszy i lapki. na koncu najlepiej zrobic najmniejsze czesci, czyli oczy, usta i guziki. ciasto nalezy lekko dociskac, aby po upieczeniu niedzwiadki nie byly wybrakowane:)
piec w temp ok 160 stopni okolo 20 min :) milej zabawy zycze wszystkim ktorzy zdecyduja sie pobawic w lepienie misiakow :))