Do góry

Przekąski Przepis na:

Slodkie tarty cebulowe

Slodkie tarty cebulowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1951

Dodano:

Odsłon: 1577

szybkie, latwe

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozmrozic. Na patelni rozgrzac oliwe, dodac pokrojona w paski cebule i posiekany czosnek. Smazyc na wolnym ogniu ok 20min az cebula bedzie miekka i lekko sie zrumieni

  2. Nastespnie dodac cukier i ocet. Dusic ok 10-15 min. Na koniec dodac rodzynki i dobrze wymieszac.

  3. Ciasto francuskie pokroic w kwadraty lub kolka ulozyc na blasze i upiec na zloty kolor wg wskazowek podanych na opakowaniu. Po upieczeniu na kazdy kwadrat nalozyc po lyzce nadzienia cebulowego i posypac serem feta (wazne aby to byl twardy ser feta, nie z mlekovity) Wskazowka- warto na srodek ciasta wylozyc suszony groch zeby ciasto nie uroslo w tym miejscu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

leaf 16 kwietnia 2010 NIGDY NIE GOTUJCIE JEDNOCZEŚNIE OGLĄDAJĄC DZIEŁA GRANITY!!!!!!!!!!!!!!! tak się zaczytałam i zapatrzyłam, że przypaliłam patelnię z plastikową przykrywką. Kuchenka jest teraz zalana roztopionym plastikiem!!!!!!!!!!! Ale co tam! Przepisy świetne, zdjęcia smakowite. Gratuluję i pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 14 lutego 2010 Poprzednie zdjecie bylo z ksiazki, obecne to "moja robota" :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń