Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna receptura na pyszną, słodko-kwaśną sałatkę. Kapustę możemy wykorzystać jako dodatek do obiadu lub do kanapek typu hamburgery.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 170
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 81
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 170
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 81
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. W sporej misce mieszamy kapustę z solą, przykrywamy i odstawiamy najlepiej na całą dobę. Potem na sitku płuczemy kapustę pod zimną bieżącą wodą i odcedzamy. Resztę składników zagotowujemy i gotujemy bez przykrywki przez 5 minut, do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy kapustę i gotujemy na dużym ogniu przez kolejne 5 minut, dokładnie mieszamy. Kapustę przekładamy do wyparzonych słoików. Do szybkiego wykorzystania zakręcone słoiki wystarczy obrócić do góry dnem , ostudzić i przechowywać w lodówce. Na dłuższy okres słoiki należy pasteryzować 15 minut, wtedy wytrzymają do 3 miesięcy.