Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sos znalazłem na zajadam.pl, polecam zarówno ten doskonały dodatek do mięs, jak i cały blog ;-)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32586
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 64
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 938
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32586
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 64
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 938
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Składniki
Papryczki (umyte i osuszone) drobno siekamy wraz z pestkami. Ostrość sosu zależy od ilości pestek, więc jeżeli nie chcemy zbyt ostrego sosu, możemy połowę pestek usunąć.
Imbir i czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy (lub przeciskamy przez praskę).
Do garnka wlewamy ocet, dodajemy cukier i podgrzewamy, aż się rozpuści.
Do syropu dodajemy papryczki, imbir, czosnek oraz sól. Gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje i stanie się klarowny (kilkanaście minut).
Gotowy sos przelewamy do słoiczka i odstawiamy do ostygnięcia. Przechowujemy w lodówce. Smacznego !!! ;-)