Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodko-ostre pałeczki z kurczaka"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 85
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 85
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Dokładnie umyj każdą pałkę kurczaka, po czym pozostaw je na kilka minut na sitku, żeby mogły dobrze ociec.
Wymieszaj syrop klonowy z musztardą francuską, solą i pieprzem. Tak przygotowaną glazurą natrzyj mięso i odstaw je do lodówki na 4 godziny.
Dobrze rozgrzej grill ogrodowy lub elektryczny, następnie ułóż na ruszcie pałki namoczone w słodko-ostrej glazurze.
Grilluj kurczaka przez około 35 minut. Pamiętaj, by co kilka minut obracać pałki i smarować je pozostałym sosem. Dzięki temu mięso nie wyschnie i jeszcze lepiej przejdzie aromatem glazury. Danie serwuj z gałązkami świeżego rozmarynu.
Apetyczną dekoracją potrawy będą grillowane warzywa. W tej roli dobrze sprawdzą się ćwiartki pomidorów i plastry cukinii.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium