Do góry

Dania główne Przepis na:

Słodko-pikantny udziec indyczy

Słodko-pikantny udziec indyczy

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 286

Dodano:

Odsłon: 4705

Bardzo ciekawy smak mięsa, najpierw słodki, później pikantny.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udziec płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą. Zagotowujemy. Następnie przyprawiamy kucharkiem, musztardą i miodem. Gotujemy do miękkości.

  2. Polecam także zrobić taką marynatę: ok. 5 łyżek oliwy z oliwek, ta sama ilość musztardy, miodu i kucharka. Wymieszać. Posmarować surowe mięso. W przykrytej misce trzymać w lodówce ok. 12 godzin. Następnego dnia zalać wodą, wykorzystać do tego całą marynatę która zostanie w misce. Mięso bardziej przejdzie smakiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń